Nieuws:

LX Implementatie krijgt een vlucht

Nieuws
27 februari 2012

In 2012 zullen de implementatie activiteiten vanuit HDN o.a. in het teken staan van verdere uitrol van het LX bericht bestemd voor aanvragen van levenproducten (o.a. ORV). De hypotheekaanvraag en de aanvraag voor een aan de hypotheek gekoppelde verzekering gaan vaak met elkaar gepaard. Speciaal daarvoor heeft HDN een aanvraagbericht ontwikkeld dat een subset is uit het hypotheekaanvraag bericht en waarbij ‘verzekering’ specifieke zaken zijn toegevoegd. Hierdoor kan vanuit het hypotheekaanvraag proces straight through een aanvraag voor een levenproduct worden verstuurd en ontvangen.

AAHG en Aegon kunnen op dit moment al aanvragen voor overlijdensrisicoverzekeringen ontvangen. Vanuit drie adviesapplicaties is het mogelijk om aanvragen voor levenproducten te verzenden per HDN. Dit maakt het mogelijk dat het intermediair, via HDN, ook digitaal zijn levenproduct kan aanvragen.

HDN is in gesprek met vier verzekeraars om het LX bericht geïmplementeerd te krijgen, zodat hiermee een flink aantal aanbieders en intermediairs met elkaar kunnen worden verbonden. We verwachten dat het gebruik van LX berichten sterk zal toenemen.