Nieuws:

HDN Projecten

Nieuws
23 augustus 2011

Onderstaande een uiteenzetting van de HDN projecten, ieder project met uitleg, planning en de deelnemende partijen:

Paperless Mortgage
Tijdens het acceptatieproces van een hypotheek worden dossierstukken opgevraagd. Deze dossierstukken worden via HDN opgevraagd door de geldverstrekker aan het intermediair. Op deze manier ziet het intermediair in zijn eigen applicatie welke stukken, voor wanneer, op welke wijze en voor wanneer deze aangeleverd moeten worden. De intermediair kan vervolgens de dossierstukken elektronisch naar de geldverstrekker versturen. Diverse partijen hebben reeds de pilot afgerond en de resultaten zijn positief.

Deelnemers
ABN Amro Hypotheken Groep, De Hypotheekshop, De Hypothekers Associatie en Aegon.

Planning
1 oktober 2011 wordt het project afgerond.

Consumptief krediet via HDN
Vorig jaar is Credivance aangesloten op het HDN platform. Samen met de Hypotheekshop en Credivance heeft HDN een berichtenstandaard ontwikkeld die het mogelijk maakt op een efficiƫnte wijze een krediet aan te vragen, te offreren en dossierstukken digitaal op te vragen / te verzenden van dossierstukken.

Deelnemers
Credivance (Alfam), De Hypotheekshop, Faster Forward

Planning
In september wordt het kredietbericht in een pilot getest.

TaxCon
Het project TaxCon, dat tot doel heeft het berichtenverkeer tussen taxatie/validatie instellingen en de geldverstrekkers veiliger, gemakkelijker en efficiƫnter te maken, is in een volgende fase beland! CS Net is gereed met de bouw van de webservice en de eerste tests zijn door HDN beheer reeds uitgevoerd. De resultaten van deze tests zien er goed uit. In de komende weken gaan we de tests uitbreiden met het testen van de werking van het berichtenverkeer tussen TaxCon en NWWI. Vanaf oktober zullen we ons vervolgens gaan richten op het testen van berichten vanuit de aan het project deelnemende geldverstrekkers.

Deelnemers
ABN Amro Hypotheken Groep, NWWI, Obvion, Delta Lloyd, Aegon en BNP.

Planning
Vanaf 1 oktober 2011 wordt Taxcon met de deelnemers getest.

Zijn er ten aanzien van de HDN projecten vragen of wenst u meer informatie, neem dan contact op met HDN beheer.